11.6 C
București
marți, 2 martie 2021 - 19:25

Tom Cruise, dat în judecată pentru 1 miliard de dolari, pentru plagiat

tom-cruise

Tom Cruise şi ceilalţi producători ai filmului “Misiune: Imposibilă – Ghost Protocol” (2011) au fost daţi în judecată, pentru 1 miliard de dolari, de un bărbat care afirmă că scenariul acestui lungmetraj este inspirat dintr-un scenariu al său, scris în 1998.

Timothy Patrick McLanahan afirmă că cel mai recent opus din seria “Misiune: Imposibilă”, lansat în 2011, a fost “ilegal scris şi produs” pe baza scenariului pe care el l-a redactat în 1998 pentru filmul “Head On”, potrivit bbc.co.uk.

Bărbatul a dat în judecată studiourile Paramount Pictures, alte câteva companii de producţie cinematografică, dar şi pe actorul Tom Cruise, în decembrie 2013.

Documentele depuse la tribunal, în care McLanahan spune că ințial a trimis scenariul său Agenţiei William Morris, care l-a respins, au fost apoi obţinute şi publicate de site-ul Radar Online.

În acele documente, “Agenţia mi-a spus că nu va putea să folosească scenariul meu pentru un film”, a spus McLanahan.

“Ei au vândut scenariul în lumea întreagă”, fără permisiunea sa, a afirmat McLanahan, susținând că acesta a fost cedat în cele din urmă Agenţiei Creative Artist (CAA), cu care colaborează Tom Cruise.

Filmul a obţinut încasări de aproape 700 milioane de dolari din box office-ul mondial şi alte încasări consistente din vânzările filmului pe DVD şi Blu-ray.

“Întrucât ‘Misiune: Imposibilă – Ghost Protocol’ a generat încasări de aproape 1 miliard de dolari, solicit ca această sumă să îmi fie plătită drept despăgubiri”, a declarat McLanahan.

Un al cincilea film din seria “Misiune: Imposibilă” se află în pregătire la Hollywood şi va fi lansat pe marile ecrane în decembrie 2015.

 D.M.