Tokyo: Un român judecat pentru uciderea unei japoneze spune că nu intenţiona să comită crima

 cutit

Un român în vârstă de 18 ani, acuzat de uciderea unei japoneze la Tokyo, la 28 februarie 2013, a declarat miercuri în faţa tribunalului că nu intenţiona să o omoare, relatează Japan Today, în pagina electronică.

Tânărul a fost arestat împreună cu un prieten japonez în vârstă de 19 ani şi a fost acuzat de ucidere tinerei Arisa Yamada, în vârstă de 22 de ani.

Acuzatul a declarat în faţa tribunalului că avea nevoie de bani pentru a-şi plăti chiria, afirmă cotidianul Sankeu Shimbun, spunând că prietenul său a ucis-o pe Arisa şi i-a furat 10.000 de yeni (71 de euro).

Prietenul acuzatului, care a fost judecat anul trecut şi condamnat la închisoare pe viaţă, a depus mărturie la procesul său declarând că românul a venit cu ideea de a ucide femeia.

Procurorii au declarat că cei doi au cumpărat un cuţit cu o zi înainte cu scopul de a comite un jaf armat, afirmă Sankei.

Victima se mutase la Tokyo din prefectura Aomori, cu puţin timp înainte de a fi ucisă, pentru a deveni stilist. Ea lucra în ture de noapte la un restaurant pentru a-şi putea plăti studiile. Tânăra a fost atacată la circa 500 de metri de staţia JR Kichijoji, pe 28 februarie, în jurul orei locale 02.00. Ea plecase dintr-un magazin şi se întorcea acasă de la serviciu. Martorii oculari au declarat că au văzut doi tineri care au urmărit-o de la magazin.

Potrivit poliției, Yamada a fost înjunghiată de două ori în spate şi tăiată la încheietura mâinii. Tânăra a fost transportată la spital, dar a murit deoarece pierduse mult sânge. Geanta ei a fost găsită goală la aproximativ 200 de metri de locul crimei.

Românul a fost arestat după ce testele ADN au arătat că sângele găsit pe una dintre mănuşile sale se potriveşte cu cel al tinerei. Ulterior,  poliţia a găsit geanta acesteia şi un carnet bancar în apartamentul în care stătea prietenul românului.

C.A.

NICIUN COMENTARIU