7.9 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023 - 6:51
No menu items!

Tokes: UDMR tratează ungurimea din Transilvania ca în timpul partidului comunist UPDATE

spot_img

Laszlo Tokes, preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), consideră că liderii UDMR  tratează ungurimea din Transilvania ca pe supuşii săi feudali, iar Uniunea a ajuns la nivelul luptei de clasă împotriva celorlalte formaţiuni maghiare. UDMR consideră obligatoriu ca fiecare vot să le aparţină, exact ca în timpul partidului comunist iar liderii săi au ajuns la nivelul luptei de clasă împotriva celorlalte formaţiuni maghiare, a spus Tokes.

„Noţiunea luptei de clasă se iveşte din atitudinea exclusivistă a UDMR faţă de unitatea la care ne străduim noi, Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania şi CNMT. Din păcate, dacă în 2009 am reuşit să realizăm unitatea maghiarilor din Transilvania, cu ocazia alegerilor europarlamentare, pur şi simplu UDMR a renunţat la această unitate şi o caracterizează exclusivismul unipartinic. UDMR a ajuns, cu ocazia CRU de la Zalău, la nivelul luptei de clasă împotriva celorlalte formaţiuni maghiare. Mă miră faptul că UDMR consideră toată ungurimea din Transilvania de parcă ar fi supuşii săi feudali şi consideră, ca în timpul partidului comunist, că parcă ar fi obligatoriu ca fiecare vot să le aparţină. Aceasta nu are nimic în comun cu democraţia adevărată şi ne aminteşte de PCR”, a declarat Tokes la Târgu Mureş. (A.M)

 

UPDATE Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, consideră că declaraţiile lui Tokes sunt nişte bazaconii.

„Domnul Tokes face astfel de afirmaţii de 23 de ani, deci nu sunt afirmaţii noi. Când era în UDMR făcea astfel de afirmaţii, când a înfiinţat primul partid făcea exact aceleaşi declaraţii şi acum iarăşi face exact la fel, dar oamenii cunosc realitatea şi nu merg după declaraţiile lui Tokes, care în acest moment este considerat un politician ca un alt politician, exact, nicio deosebire, nicio diferenţă, de când a intrat în politică. Nu mai are acea alură de episcop şi nu ştiu ce, acum este un om politic, care a înfiinţat două partide şi nu are susţinere, nu a avut susţinere, în acest an chiar au primit mai puţine voturi decât singurul partid al lui Tokes acum patru ani de zile”, a declarat Kelemen pentru RFI.