12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 15:06

Tobă: Situația de la ISU București ajunge la DNA

spot_img

Ministrul de interne Petre Tobă a declarat, miercuri, că i-a cerut secretarului de stat Raed Arafat ca toată situația referitoare la implicarea conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București în cazul incendiului de la Clubul Colectiv să fie înaintată de urgență DNA pentru a fi valorificată la dosarul penal al cauzei.

“Domnule prim ministru, vă informez că, într-adevăr, aseară, domnul secretar de stat Raed Arafat a luat la cunoștință faptul că, încă de la sfârșitul lunii septembrie, o societate comercială care organiza manifestări în clubul respectiv a informat Inspectoratul general pentru situații de urgență și conducerea ISU București. În momentul în care am avut această informație, i-am cerut domnului secretar de stat ca toată situația de fapt să fie înaintată de urgență la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi valorificată la dosarul penal al cauzei și întreaga conducere de la ISU București Ilfov a fost pusă la dispoziție până la definitivarea situației, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să împuternicim pe altcineva să asigure continuitatea comenzii la structura respectivă”, a precizat Petre Tobă, la începutul ședinței de Guvern.

Tobă a mai spus că a decis și o evaluare a sistemului, pentru a verifica măsurile care trebuie luate la ISU București-Ilfov, inclusiv transparența în privința sponsorizărilor.

Vă informez că, totodată, am dat drumul la o evaluare de sistem pentru a verifica măsurile pe care trebuie să le luăm acolo, inclusiv cu transparența. Primul pas a fost, v-am informat, cu tot ce a fost transparența a tot ce înseamnă sponsorizări“, a adăugat Tobă.

foto: agerpres