Toate tablourile furate din Olanda au fost în România. Încă un suspect de furt, urmărit internațional UPDATE

Toate tablourile furate din Olanda au fost pe teritoriu României

Toate cele șapte tablouri furate anul trecut din Muzeul Kunsthal din Rotterdam (Olanda) s-au aflat în permanență pe teritoriul României. Așa au precizat surse judiciare, potrivit cărora, la furt au participat doar cetățeni români, un al patrulea suspect în acest caz fiind dat în urmărire internațională încă de săptămâna trecută.

În plus, avocata unuia dintre cei trei tineri arestați deja în acest caz a precizat vineri că, din declarațiile atașate dosarului întocmit de procurori, ar reieși că tablourile s-ar fi aflat în curtea casei mătușii unuia dintre hoți, Radu Dogaru, în localitatea Carcaliu din județul Tulcea. Potrivit apărătorului, mătușa lui Dogaru le-a declarat procurorilor că tablourile ar fi fost depozitate pe proprietatea sa chiar la momentul în care anchetatorii percheziționau locuința unei alte rude a hoților situată pe cealaltă parte a străzii.

Deși mama lui Radu Dogaru le-a declarat că tablourile ar fi fost arse, procurorii continuă verificările și perchezițiile în acest caz.

Cele șapte tablouri furate din Muzeul Kunsthal din Rotterdam (Olanda) sunt “Tete d’Arlequin” de Pablo Picasso, “La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse (cel mai scump tablou furat, estimat la 39 de milioane de euro), “Waterloo Bridge” şi “Charing Cross Bridge” de Claude Monet, “Femme devant une fenetre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin, “Autoportrait de Meyer de Haan” şi “Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.

UPDATE

Patru arme de vânătoare, care ar aparţine suspecţilor din cazul furtului de tablouri de la Muzeul Kunsthal din Olanda, au fost găsite de procurorii DIICOT în urma unor percheziţii făcute în judeţul Tulcea, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, la acest moment, specialiştii în balistică verifică starea armelor, precum şi permisele de deţinere a acestora.

Aceleaşi surse au precizat că armele erau folosite de cei trei suspecţi arestaţi în cazul furtului de tablouri din Olanda.

UPDATE

Audierile în dosarul furtului celor șapte tablouri continuă la sediul DIICOT. Mama lui Radu Dogaru – unul dintre cei trei suspecți de furt arestați în acest caz – mătușa și unchiul acestuia, din localitatea Carcaliu (județul Tulcea), dar și un vecin al lor au răspuns întrebărilor procurorilor.

NICIUN COMENTARIU