10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 14:14
No menu items!

Toate partidele din USL vor participa independent la europarlamentare, după o decizie a PC

spot_img

Antonescu_Constantin_Ponta_epochtimes-romania.com

Consiliul Național al Partidului Conservator a decis, sâmbătă, participarea independentă la alegerile europarlamentare din luna mai a anului viitor, astfel că toate cele trei formațiuni politice care alcătuiesc USL vor face acest lucru. Decizia PC vine în urma reuniunii Consiliului Național al partidului, în cadrul căruia s-a mai decis și organizarea Congresului formațiunii în iunie 2014.

“PC își confirmă oficial candidatura independentă la alegerile europarlamentare, propunându-și atingerea unui scor de 9% și declanșează astăzi mobilizarea electorală în acest scop. Ca garanție a acestei mobilizări, ne asumăm public ideea că președinții de filiale care nu vor obține la nivel județean un scor mai mare de 5% vor fi înlocuiți”, se arată în prima rezoluție.

Potrivit acesteia, “în funcție de așteptările electoratului conservator și de loialitatea față de moștenirea conservatoare, PC se va orienta către grupul politic european care poate asigura cea mai bună afirmare a intereselor României în forurile europene”.

Președintele PC, Daniel Constantin (foto), a convocat congresul partidului pentru luna iunie 2014, urmând ca data exactă să fie stabilită de Biroul Executiv.

Atât PNL, cât și PSD, vor participa independent la europarlamentare. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la mijlocul acestei săptămâni, că în situaţia unui eşec al partidului la europarlamentare nu va veni nimeni din interiorul PNL să reproşeze acest lucru şi că va lua el măsurile de rigoare, admiţând faptul că alegerile vor arăta “o anumită pondere” a formaţiunilor politice.

C.C.