Toate firmele care fac deszăpezire în București, amendate de Poliția Rutieră

Marți dimineață, în timp ce primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, amenința din birou firmele de salubrizare cu sancțiuni și dădea ordine Poliției Locale să aplice amenzi, Poliția Rutieră amendase deja toate aceste societăți pentru că nu și-au respectat contractele și nu au deszăpezit străzile din oraș.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Poliției Capitalei, cele cinci firmele de salubrizare care asigură deszăpezirea în București au fost verificate luni de polițiști, toate fiind amendate “pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă“.

De asemenea, potrivit poliției, marţi dimineaţă erau cinci semafoare nefuncţionale, în Piaţa Crângaşi, pe Splaiul Unirii – Şoseaua Vitan-Bârzeşti, pe şoseaua Valea Oltului – Prelungirea Ghencea şi pe strada Virtuţii – Splaiul Independeţei. În intersecţiile cu probleme au fost prezenţi agenţi de circulaţie, pentru fluidizarea traficului.

Poliţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei şi reprezentanţii Registrului Auto Român au făcut controale în trafic pentru depistarea autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă, obligatorii dacă drumul este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei, se mai arăta în comunicatul Poliției Capitalei.

Potrivit Codului Rutier, şoferii care nu au autovehiculele echipate cu anvelopre de iarnă pot primi între amenzi cuprinse între 945 şi 2.100 de lei, putând să le fie reţinut şi certificatul de înmatriculare a maşinii. După reţinerea certificatului, şoferii trebuie să meargă la Serviciul poliţiei rutiere, pentru a primi o dovadă cu care vor putea circula 15 zile, până vor echipa maşina cu anvelope de iarnă.

În ultimele 12 ore, 150 de poliţişti de la Brigada Rutieră au fost prezenţi în trafic, pentru a se asigura că şoferii circulă cu viteză adaptată la condiţiile meteo şi de drum, pentru a preveni blocarea traseelor mijloacelor de transport în comun şi pentru însoţirea utilajelor de deszăpezire, a mai precizat Poliţia Capitalei.

În continuare, activităţile de dirijare şi fluidizare a traficului rutier vor continua, precum şi cele de monitorizare şi control a societăţilor comerciale ce au atribuţii pe linia întreţinerii drumurilor publice pe timp de iarnă“, se mai arată în comunicatul citat.

În tot acest timp, primarul general interimar, Răzvan Sava, s-a mulțumit să convoace Comandamentul de iarnă la Primărie și să amenințe firmele de deszăpezire că, în cazul în care nu-şi vor face datoria, sancţiunile vor fi drastice. “Nu înţelegem de ce sunt deservenţi care merg cu lamele ridicate, când trebuie să pluguiască. Să meargă în baterii!”, a spus primarul interimar. “Aş vrea la Poliţia Locală: vreau să vă intensificaţi controalele şi în momentul în care constataţi că nu sunt îndeplinite condiţiile, să aplicaţi sancţiuni”, a adăugat Sava.

Raluca Dan

 

NICIUN COMENTARIU