24.8 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 22:03
No menu items!

Toate cele 3 loturi ale Autostrăzii A 7 Ploiești – Buzău au fost atribuite. Termenul de execuție a lucrărilor, 20 luni

spot_img

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit, luni, primul lot al autostrăzii A 7 Ploiești – Buzău, dup desemnarea, luna trecută, a câștigătorilor pentru loturile 2 și 3. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat pe Facebook că termenul de execuție a lucrărilor este de 20 de luni.

UP DATE ORA 17.00

CNAIR a anunțat oficial că a desemnat, luni, 18 aprilie, câștigătorul contractului pentru primul lot al A 7 Dumbrava – Mizil, tronsonul Ploiești – Buzău, asocierea Impresa Pizzarotti – Retter Project Management SRL.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Imediat după postarea ministrului Grindeanu, care a anunțat asocierea româno-italiană ca fiind câștigătoare, a fost publicată informația că asocierea Bog Art – Tancrad – Cosedil, care era pe locul 2, este câștigătoare. 

Astfel, toate cele 3 loturi din acest tronson au în acest moment câștigători.

„CNAIR a comunicat astăzi rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru construcția Lotului 1 (Dumbrava-Mizil), în lungime de 21 de km. Asocierea de constructori români și italieni are la dispoziție 20 de luni pentru a finaliza lucrările. Acestea includ construcția a 14 poduri și a unui pasaj în lungime de 550 m (peste DJ 101F și CF 804). Contractul are o valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin PNRR. În luna martie au fost anunțați și câștigătorii pentru celelalte două loturi ale Tronsonului de autostradă care va fi construit între Ploiești și Buzău:
– Lotul 2: Mizil-Pietroasele (28,35 km);
– Lotul 3: Pietroasele-Municipiul Buzău (14 km).
 
Tronsonul Ploiești-Buzău (63,25 km) este prima secțiune a autostrăzii Ploiești-Pașcani (A7), în lungime de 320 de km, care va asigura legătura Munteniei cu Moldova”, a anunțat ministrul Sorin Grindeanu.
 
Tronsonul Ploiești – Buzău va avea 6 noduri rutiere, 42 de poduri și pasaje și 4 spații de servicii moderne, dotate și cu stații de încărcare electrice.
 
M. Nedelcu