2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 22:15
No menu items!

Toate căutările pe Google vor fi criptate de acum înainte

spot_img

 Google 14 ani years

Având în vedere că anul trecut, Edward Snowden a dezvăluit prin intermediul unor documente, practicile de urmărire implementate online, la nivel global, de Guvernul American şi NSA, s-a decis, ca la nivel global, toate căutările pe care le executaţi prin popularul motor de căutare să fie realizate prin HTTPS într-un mod criptat și sigur, potrivit playtech.ro.

Căutările pe Google criptate au fost introduse pentru prima dată în China, context în care gigantul din Mounain View a făcut un efort minim pentru a ajuta internauţii din zonă să nu se mai blocheze de cenzura Marelui Firewall. Ca funcţionalitate, criptarea nu este imbatabilă, în schimb, îngreunează semnificativ acumulările masive de date cu care se obişnuiseră deja oficialii americani.

Adopţia criptării la scară largă a fost detaliată printr-un comunicat al purtătorului de cuvânt al Google. Acesta atrăgea atenţia asupra faptului că multe dintre serviciile companiei deja folosesc acelaşi standard de protecţie a datelor. În plus, Niki Christoff, a încurajat întreaga industrie IT să adopte standarde de securitate mai puternice.

C.A.