19.9 C
București
joi, 11 august 2022 - 4:37
No menu items!

”Toată lumea să rămână la adăpost!”, apel pe facebook al primarului Sloviansk

spot_img

Oraşul Sloviansk din estul Ucrainei, a fost ținta unui bombardament „masiv”, a anunţat marţi primarul, făcând apel la locuitori să se pună la adăpost, relatează AFP.

„Sloviansk! Bombardament masiv al oraşului. Centrul, nordul. Toată lumea să rămână la adăpost”, a scris pe Facebook Vadim Liah, primarul acestui oraş care avea circa 100.000 de locuitori înainte de război.

Reuters informează, citând poliţia locală, că forţele ruseşti au lovit marţi o piaţă din oraş, omorând o femeie şi rănind cel puţin alte trei persoane. Nu se ştie ce muniţie a fost folosită în acest atac şi nici câte persoane se aflau la momentul atacului în piaţă, care era în curs de închidere

Autorităţile ucrainene au făcut apel în mai multe rânduri la civilii care au rămas în Sloviansk să părăsească regiunea, în condiţiile în care linia frontului se află acum la câţiva kilometri după cucerirea oraşelor Severodoneţk şi Lisiceansk de către armata rusă.

Cel puţin şase persoane au fost ucise şi alte 19 rănite de duminică în tiruri asupra Sloviansk, care au provocat incendii, scrie AFP.

D.Constantin