2.8 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022 - 20:14
No menu items!

Toamna a venit cu minus 0,1 grade Celsius la Miercurea Ciuc

spot_img

foto: carafacumiere.ro

Cea mai scăzută temperatură înregistrată în această toamnă în ţară, minus 0,1 grade Celsius, a fost consemnată, joi dimineaţă, la Miercurea Ciuc.

Meteorologul Tanko Karoly de la staţia Miercurea Ciuc a declarat pentru Mediafax că joi, în jurul orei 6.30, s-a înregistrat o temperatură de minus 0,1 grade Celsius, cea mai mică din actualul sezon.

La rândul lui, meteorologul Pal Emeric de la Centrul Meteo Târgu Mureş a confirmat că temperatura înregistrată la Miercurea Ciuc a fost cea mai scăzută din ţară, în această toamnă. “La Miercurea Ciuc s-a înregistrat minima naţională de astăzi (joi – n.r.), de minus 0,1 grade Celsius”, a spus Pal Emeric.

Temperaturi scăzute au fost înregistrate şi în alte localităţi din județul Harghita: 1 grad C la Joseni, 2 grade C la Bucin şi 3 grade C la Topliţa. Cea mai ridicată valoare termică din judeţ, de 5,7 grade C, a fost consemnată la Staţia Meteorologică din Odorheiu Secuiesc.

Minima absolută a lunii septembrie în Harghita a fost de minus 10 grade C, în anul 1977, maxima absolută a lunii – 33,8 de grade C fiind consemnată în 1952.