Toader: Recidiva nu are legatură cu marea eliberare, unul din 3 deținuți a comis o nouă infracțiune

Tudorel Toader, ministrul desemnat să conducă Ministerul Justiției și în Cabinetul Dăncilă, a contrazis datele oferite de sindicalistii din penitenciare și a spus că legea recursului compensatoriu nu a crescut rata recidivelor.
“În România recidiva a scăzut. De la 46%, am coborât sub 40%. Recidiva n-a crescut din momentul recursului compensatoriu, recidiva este în scădere, sunt recidiviști care au intrat sub imperiul legii, după cum sunt recidiviști și care n-au beneficiat de recursul compensatoriu. Prin urmare, nu legați starea de recidivă de impactul în lege privind recursul compensatoriu”, a afirmat Toader, la Palatul Parlamentului.
Toader a explicat că recursul compensatoriu nu a fost invenția lui, ci o măsură luată după decizia pilot activata de CEDO în cazul României.
“CEDO ne cere ca în orice hotărâre judecătorească imperativ să formulăm despagubiri fizice – cele 6 zile considerate ca executate la 30 sau despagubiri recurs compensatoriu în bani, pentru cei care nu mai pot beneficia de zile considerate ca executate”, a spus Toader.
 
T.S.

NICIUN COMENTARIU