15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 16:04
No menu items!

Toader: Decizia Comisiei juridice, scut pentru Dobre şi Borbely

spot_img

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, nu vede cu ochi buni decizia Comisiei juridice de a respinge solicitarea preşedintelui Băsescu de reluare a votului în cazurile Borbely şi Dobre odată cu cel al deputatului PDL de Vrancea, Alin Trăşculescu.

“Au folosit aceeaşi procedură ca şi prima dată. Au făcut scut faţă de parlamentarii şi miniştri din partidul din care fac parte”, a declarat pentru Sursa Zilei liderul PDL. “Noi am rămas cu solicitarea, ei cu decizia”, a completat Toader.

Laszlo Borbely: Decizia Comisiei juridice este corectă

Nu de aceeaşi părere este şi liderul UDMR, Laszlo Borbely. El crede că respingerea de către Comisia Juridică a cererii președintelui de rediscutare a cazului său și al lui Victor Paul Dobre nu poate afecta raportul MCV, așa cum a susținut Traian Băsescu și consideră decizia comisiei ca fiind una corectă. “Aceste dosare nu sunt o problemă. Vă repet, în peste 20 din statele UE există această prevedere și probabil că este un demers și în situația în care se discută acum problema colegului nostru Trășculescu și ca să fie și alții probabil s-a dorit să se discute nu numai acest dosar, dar nu comentez, președintele are dreptul să se adreseze Parlamentului și Parlamentul ia, evident, o decizie care este de fapt legală, care nu înseamnă că discutăm această problemă pentru că nu are bază juridică această adresă a președintelui”, a spus deputatul UDMR.(A.M)