24 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 22:37
No menu items!

Toţi cei 690 de câini din adăposturile Sectorului 2 au fost adoptaţi la distanţă

spot_img

Dog-Pet-Adoption

Toţi cei 690 de câini din adăposturile Primăriei Sectorului 2 au fost adoptaţi la distanţă, iar fiecare adoptator urmează să plătească o taxă lunară de 77 de lei pentru păstrarea în adăpost și îngrijirea patrupedului lor, potrivit reprezentanților autorității locale a Sectorului 2.

Centrul Teritorial Veterinar al Sectorului 2 a dat spre adopţie la distanţă, iubitorilor de animale, toţi cei 690 de câini pe care îi are în adăposturile proprii şi care au fost preluaţi, de-a lungul timpului, din curţile spitalelor, grădiniţelor, şcolilor sau la solicitarea unor persoane care nu mai puteau să-i îngrijească din diverse motive şi urmau să-i arunce în stradă.

Adoptatorii şi-au luat angajamentul de-a achita lunar suma de 77 de lei pentru cazarea, întreţinerea şi asistenţa sanitar – veterinară de specialitate a fiecărui exemplar în parte.

Foarte mulți câini de la adăposturile Primăriei Sectorului 2 au fost adoptați la distanță de cetățeni din Franța, Anglia, Germania, SUA, Canada, Danemarca, Evleția, Italia și Luxemburg.

De asemenea, și românii din București, Arad, Brașov, Oradea, Craiova, Constanța sau Sibiu au fost interesați să adopte la distanță.

Fiecare adoptator a încheiat un contract angajament cu Centru Teritorial Veterinar Sector 2 prin care asigură cheltuielile aferente întreţinerii câinelui pe care l-a ales, acesta fiind obligat să anunţe centrul cu cel puţin 30 de zile înainte despre intenţia de reziliere a documentului.

 D.M.