12.2 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 23:10

Toţi bărbaţii înşeală?

Toţi bărbaţii înşeală?

Majoritatea bărbaților se implică într-o relație după ce au explorat suficient şi vor să se aşeze la casa lor. O fac cu intenţia de fidelitate, dar, când intervin obișnuința și dorința de diversitate, îşi pierd minţile. Dorința acută de nou şi diferit este greu controlabilă, fiind „un răspuns raţional la aşteptările iraţionale ale monogamiei – insistând asupra monogamiei, înseamnă să ignori adevărul despre sexualitatea masculină”, după cum afirmă psihologul Eric Anderson de la Universitatea din Worchester, Anglia.

Încercările de a condimenta viaţa sexuală apar după primele trei luni de relaţie, când intensitatea şi frecvenţa actelor sexuale scad. Dorinţa de a face sex cu altcineva se dezvoltă, chiar dacă bărbaţii nu-şi părăsesc partenerele. Ei vor doar să-şi îndeplinească fanteziile sexuale, dar, în acelaşi timp, să-şi păstreze relaţiile afective. Bărbaţii încep să-şi respingă partenerele, dorindu-şi în acelaşi timp să facă sex cu altcineva.

În majoritatea cazurilor, decizia este infidelitatea şi prima oară se poate întâmpla la beţie. Nu aleg despărţirea, pentru că îşi iubesc partenerele şi nu vor să-şi strice relaţia. Nu vorbesc despre fanteziile lor, pentru că se tem de respingere şi neîncredere din partea partenerelor de viaţă. În mintea lor, înşelatul rămâne singura opţiune raţională pentru a-şi păstra relaţiile şi pentru a-şi satisface fanteziile în acelaşi timp.

C.N.