Titus Corlățean merge în Olanda pentru a discuta aderarea României la Schengen

Ministrul român de externe, Titus Corlăţean, va efectua o vizită în capitala politică a Olandei, Haga, la începutul lunii februarie, pentru a discuta despre aderarea țării noastre la spațiul de liberă circulație Schengen.

Oficialul român a stabilit aceasta deplasare în urma discuțiilor cu omologul său olandez, Frans Timmermans, cu ocazia Summit-ului CELAC-UE, care are loc în Chile.

“În cadrul convorbirilor a fost confirmată realizarea vizitei şefului diplomaţiei române la Haga, în prima parte a lunii februarie 2013, şi includerea în programul vizitei a unei componente parlamentare”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

Potrivit MAE, Corlăţean a reiterat la întîlnirea cu șeful diplomației olandeze obiectivul aderării la spaţiul Schengen. El a reamintit faptul că România a finalizat implementarea măsurilor compensatorii decise la Consiliul European din martie 2012.

Olanda este cea mai aprigă adversară a aderării României la spațiul Schengen. Olanda şi Germania au blocat în ultimul timp o decizie a Consiliului Justiție-Afaceri Interne referitoare la aderarea la Schengen a României şi Bulgariei. E.S.

NICIUN COMENTARIU