2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 8:55
No menu items!

Titus Corlățean, la reuniunea miniștrilor de externe din statele UE. Tema principală: referendumul din Crimeea

spot_img

titus-corlatean

Șeful diplomației române, Titus Corlățean, va participa, luni, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene (UE), care se va desfășura la Bruxelles.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, luni, într-un comunicat de presă, că pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Externe se află subiecte de actualitate pentru politica externă a UE.

Miniștrii de externe europeni vor discuta despre criza din Ucraina, în continuarea discuțiilor care au avut loc în cadrul reuniunilor extraordinare ale Consiliului Afaceri Externe din 20 februarie și 3 martie 2014, precum și a Consiliului European extraordinar din 6 martie 2014 și în contextul așa-zisului “referendum” din 16 martie 2014 din Crimeea.

Ministerul Afacerilor Externe

comunicat de presă

Un alt subiect care va fi abordat în cadrul discuțiilor este relația UE cu Bosnia și Herțegovina, din perspectiva protestelor care au avut loc, recent, în această țară. Ultimele evoluții din Siria, precum și stadiul procesului de pace din Orientul Mijlociu vor fi, de asemenea, teme de dezbatere.

Agenda reuniunii Consiliului Afaceri Externe mai include, ca puncte de discuție, pregătirea summit-ului UE-Africa, precum și diplomația energetică, cu participarea comisarului european pentru energie, Gunther Oettinger. Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene, Catherine Ashton, va informa despre ultimele evoluții din dosarul iranian.

Ministerul Afacerilor Externe

comunicat de presă

R.D.