7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 0:29
No menu items!

Titus Corlățean, la reuniunea miniștrilor de externe din statele membre NATO

spot_img

Reuniunea are loc la Bruxelles, la Cartierul General al NATO

titus-corlatean

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, participă, marți și miercuri, la reuniunea miniștrilor de externe din statele membre NATO, care are loc la Bruxelles, la Cartierul General al NATO.

Potrivit MAE, acest eveniment este ultimul de acest fel înainte de Summit-ul NATO din Marea Britanie (4-5 septembrie 2014) și va fi dedicat, în principal, conturării și adoptării unor decizii în scopul pregătirii agendei reuniunii la vârf din această toamnă.

Programul cuprinde o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic, precum și o serie de întrevederi la nivel Aliat. De asemenea, cu acest prilej va fi organizată o reuniune a Comisiei NATO-Ucraina, precum și o întâlnire a Aliaților cu statele nemembre NATO, contributoare la operațiunea din Afganistan.

Printre temele centrale care vor fi abordate de miniștrii de externe participanți la eveniment se numără evaluarea ultimelor evoluții de securitate din Ucraina, consolidarea apărării colective, relațiile NATO cu Ucraina, aprofundarea cooperării transatlantice, problematica extinderii NATO și relațiile cu Rusia, precizează MAE.

Totodată, miniștri de externe vor discuta despre aprofundarea cooperării cu partenerii în contextul promovării inițiativelor relevante din domeniul interoperabilității și construirii de capabilități, precum și despre continuarea angajamentului NATO și al partenerilor săi în Afganistan.

R.D.