9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 11:05
No menu items!

Titus Corlățean, în vizită de lucru în Germania

spot_img

titus-corlatean

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, se va afla, miercuri și joi, într-o vizită de lucru în Germania, unde va avea mai multe întâlniri care au ca scop aprofundarea cooperării între cele două țări, atât în plan bilateral, cât și la nivel european și internațional, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

“Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, va efectua în perioada 19-20 martie 2014 o vizită de lucru în Republica Federală Germania. Cu această ocazie, șeful diplomației române va avea convorbiri cu ministrul federal al afacerilor externe, Frank-Walter Steinmeier, întrevederi la Cancelaria Federală, precum și la Parlamentul federal, cu coordonatorul pentru cooperarea la nivelul societății civile cu Federația Rusă, Asia Centrală și țările Parteneriatului Estic, Gernot Erler, cu președintele Comisiei de politică externă, Norbert Rottgen, cu Christoph Bergner, membru al comisiilor de politică externă și afaceri europene, și cu Bernd Fabritius, parlamentar și președinte al Asociației Sașilor Transilvăneni din Germania”, se arată în document.

Conform sursei citate, dialogul la nivel înalt româno-german reflectă importanța deosebită a relației bilaterale, statutul Germaniei de principal partener economic al României și excelenta cooperare între cele două țări în cadrul UE.

Corlățean va discuta cu reprezentanții germani despre aspectele de actualitate pe agenda europeană și internațională, în special evoluțiile din Ucraina, respectiv modalitățile prin care Uniunea Europeană va continua demersurile destinate soluționării crizei, pe cale diplomatică, în coordonare cu partenerii internaționali.

“Agenda discuțiilor va mai cuprinde și alte teme europene de interes comun, cu accent pe evoluțiile în plan instituțional de la nivel UE din acest an, urmare alegerilor europarlamentare din luna mai, dezvoltările economice la nivel UE, inclusiv consolidarea Uniunii Economice și Monetare, cooperarea în cadrul Strategiei UE pentru Dunăre, politica de extindere a Uniunii. Vor mai fi abordate aspecte legate de cooperarea dintre cele două ministere de externe, precum și agenda internațională”, se mai arată în comunicat.

 

D.M.