10.7 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 10:42

Titus Corlățean a depus la Madrid o coroană de flori în memoria românilor victime ale atentatului din 2004

spot_img

titus_corlatean

Ministrul Afacerilor Externe (MAE), Titus Corlățean, a participat, marți, la Madrid, la o ceremonie dedicată victimelor de origine română ale atentatului de la 11 martie 2004 din capitala Spaniei, unde a depus o coroană de flori în memoria românilor care au murit în urma acestei acțiuni teroriste.

“Ministrul Titus Corlățean a depus o coroană de flori la placa comemorativă de la sediul Ambasadei României la Madrid dedicată memoriei cetățenilor români, victime ale atentatului produs în urmă cu 10 ani”, informează MAE.

Cu această ocazie, Corlățean a transmis un mesaj de solidaritate familiilor celor afectați de această tragedie în care au murit 16 cetățeni români, iar alți 171 au fost răniți.

Totodată, ministrul a condamnat ferm orice acțiune teroristă.

“Am dorit să încep vizita oficială la Madrid cu acest moment dedicat memoriei românilor victime ale teribilului atentat care a avut loc în urmă cu 10 ani, precum și memoriei tuturor celor care și-au pierdut viața atunci și să transmit întreaga compasiune a poporului român prietenilor și partenerilor noștri spanioli”, a declarat ministrul Titus Corlățean.

De asemenea, deputaţii şi senatorii au ţinut, marţi, la începutul şedinţei de plen, un moment de reculegere în memoria românilor care au murit în urmă cu 10 ani în atentatele teroriste de la Madrid.

În 11 martie 2004, într-o serie de atentate ce au avut ca ţintă mai multe trenuri în trei gări din Madrid şi de la periferia sa, au murit 191 de oameni, iar aproape 2.000 au fost răniţi.

D.M.