4 C
București
duminică, 7 martie 2021 - 22:31

Titus Corlăţean a fost primit de preşedintele muntenegrean şi va merge la spitalul din Podgorița

Corlăţean a fost primit de preşedintele muntenegrean şi va merge la spitalul din Podgorița
foto: facebook.com

Ministrul de externe Titus Corlăţean a ajuns luni în capitala muntenegreană unde a fost primit de preşedintele republicii şi urmează să meargă la spitalul din Podgorița, unde se află victimele accidentului de autocar, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

“Preşedintele Filip Vujanović a exprimat condoleanţe în numele poporului muntenegrean pentru tragedia suferită de cetăţenii români pe teritoriul ţării sale. De asemenea, a exprimat întreaga solidaritate şi a reiterat sprijinul deplin al autorităţilor din Republica Muntenegru”, se arată într-un comunicat de presă remis luni seara de MAE.

La rândul lui, ministrul român de externe le-a mulţumit autorităţilor muntenegrene, în special premierului şi ministrului de externe şi a exprimat recunoştiinţă “cetăţenilor muntenegreni care au oferit ajutor direct la faţa locului sau donând sânge cetăţenilor români răniţi în accident”.

Titus Corlăţean şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat vor merge la spitalul din Podgorița pentru ca ministrul să-i viziteze pe românii răniţi în accidentul produs duminică după-amiază.

Ministrul român de externe va coordona acţiunile în desfăşurare, care să ducă la finalizarea, cu sprijinul autorităţilor muntenegrene, cât mai repede cu putinţă, a tuturor procedurilor care să facă posibilă reîntoarcerea acasă a supravieţuitorilor acestui tragic eveniment, precum şi repatrierea trupurilor neînsufleţite

Ministerul Afacerilor Externe

Cel puţin 19 persoane au murit după ce autocarul în care se aflau, înmatriculat în România, a căzut într-o prăpastie, în Muntenegru, duminică după-amiază. Alţi 27 de pasageri au suferit răni moderate.