2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:52
No menu items!

Tiruri de lansatoare de rachete pe aeroportul din Donețk. Patru militari ucraineni, ucişi

spot_img

După intrarea în vigoare a „armistițiului” patru militari ucraineni au fost uciși și încă 29 răniți în zona de conflict din estul Ucrainei

 ucraina persoane inarmate

Aeroportul din Donețk a fost ținta unor tiruri trase din lansatoare de rachetă în noaptea de luni spre marți, a anunțat statul major al operațiunii speciale derulate de armata ucraineană în sud-estul țării, informează France Presse.

Potrivit unui responsabil militar ucrainean, în perioada „armistițiului” patru militari ucraineni au fost uciși și încă 29 răniți, după cum relatează Reuters.

Aeroportul din Donețk, aflat sub controlul forțelor ucrainene, „a fost în patru rânduri obiectul unor tiruri cu mortieră și lansatoare de rachete multiple Grad”, potrivit unui comunicat al serviciului de presă al armatei, în care semnalează și alte atacuri împotriva pozițiilor ucrainene din regiunea Donețk.

„Aceste atacuri nu s-au soldat cu victime”, potrivit sursei menționate.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare, Andrii Lâsenko, de asemenea a confirmat de marți că, în ultimele 24 de ore, niciun soldat ucrainean nu a fost ucis pe frontul de Est.

Kievul și separatiștii au încheiat vineri un acord de încetare a focului destinat să pună capăt conflictului, după aproape cinci luni de ostilități soldate cu peste 2.700 de morți și o jumătate de milion de refugiați și persoane strămutate.

Cu toate acestea, vineri, după intrarea în vigoare a „armistițiului” patru militari ucraineni au fost uciși și încă 29 răniți în zona de conflict din estul Ucrainei, a declarat marți, într-o conferință de presă, șeful Departamentului medical-militar din Ministerul ucrainean al Apărării, Vitali Andronati, relatează AFP.

Militarii ucraineni respectă în mod unilateral regimul de încetare a focului, care este încălcat de către separatişti, a denunţat ministerul ucrainean, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

În unele zone însă, în special în centrul industrial Donețk și în apropiere de orașul-port strategic Mariupol au loc tiruri sporadice și schimburi de focuri. O femeie a fost ucisă și patru civili au fost răniți în noaptea spre duminică, când forțele ucrainene au făcut obiectul unor bombardamente prelungite ale rebelilor la periferia portului Mariupol, de pe coasta Mării Azov.

C.A.