4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 19:05
No menu items!

Tiruri de artilerie violente la Donețk

spot_img

“Republicile” de la Doneţk şi Lugansk şi-au ales duminică “preşedinţii” şi “parlamentele”

 ucraina-trupe-500x281

Tiruri de artilerie violente s-au reluat marți dimineață în zona aeroportului din Donețk, fief al separatiștilor proruși din estul Ucrainei, unde populația se teme că va lua sfârșit armistițiul fragil, în urma anunțului făcut de Kiev privind revizuirea angajamentelor de pace, relatează France Presse.

După ce președintele ucrainean Petro Poroșenko a anunțat luni că autoritățile de la Kiev își vor revizui angajamentele de pace, a doua zi după alegerile separatiste de duminică, populația din Donețk este de părere că acest fapt ar putrea însemna sfârșitul armistițiului, care a condus la o scădere a intensității luptelor în cea mai mare parte a zonelor afectate de ostilități.

După şase luni de la începutul conflictului armat, care s-a soldat cu peste 4.000 de morţi, “republicile” de la Doneţk şi Lugansk şi-au ales duminică “preşedinţii” şi “parlamentele” cu scopul de a legitima autorităţile separatiste, potrivit organizatorilor scrutinelor.

Recunoscute de Moscova, alegerile au fost condamnate cu fermitate de Occident și Kiev, acesta din urmă denunțându-le ca pe o „încălcare grosieră” a procesului de pace.