10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 16:48
No menu items!

Tiruri de artilerie la Doneţk

spot_img

Kievul şi separatiştii se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului în estul Ucrainei.

 ucraina - donetk explozii

Tiruri de artilerie s-au auzit în noaptea de miercuri spre joi la Doneţk, în pofida armistiţiului semnat vineri de autorităţile ucrainene şi rebelii separatişti proruşi.

Jurnaliştii AFP de la Doneţk au auzit două serii de tiruri în jurul orelor 03.00 şi 05.00, provenind din zona aeroportului, controlat de trupele ucrainene şi teatrul confruntărilor în ultimele luni.

Aeroportul a fost ţinta tirurilor cu mortieră

 Oleksîi Dmitraşkivski,

purtător de cuvânt militar ucrainean

 

Conform Primăriei din Doneţk, “noaptea a fost agitată şi au fost auzite salve în oraş”.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a afirmat miercuri că situaţia în estul Ucrainei s-a “schimbat radical” de la intrarea în vigoare, vineri, a armistiţiului cu separatiştii proruşi. “Situaţia pe front s-a schimbat radical. Înainte de anunţarea armistiţiului, Ucraina pierdea zilnic zeci de vieţi de eroi”, a declarat şeful statului.

Dar “Ucraina nu a făcut nicio concesie asupra integrităţii sale teritoriale”, iar estul ţării va rămâne “parte a Ucrainei”, a subliniat el.

Kievul şi separatiştii au semnat vineri la Minsk un acord care prevede în primul rând o încetare a focului, respectat în general, în pofida acuzaţiilor reciproce de încălcare.

Kievul şi separatiştii se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului în estul Ucrainei.

C.A.