30 C
București
marți, 27 iulie 2021 - 13:05

Tiruri de artilerie în zona gării din Donețk

spot_img

Primăria orașului Donețk a anunțat luni dimineață pe site-ul său că lupte se duc pe străzile orașului, mai exact în perimetrul șoseaua Kransnoarmeisk — str.Mareșalul Jukov — Stratonavtov — Artemovskaia

ucraina - donetk explozii

Tiruri intense de artilerie au fost declanşate luni, înainte de prânz, în zona gării din Doneţk, într-un cartier din acest oraş important din estul ţării, un fie al separatiştilor proruşi, informează AFP.

Străzile cartierului au fost închise circulației de către separatiști, în timp ce persoane civile erau evacuate la bordul unor microbuze ale transportului în comun, iar alte grupuri de oameni fugeau din zonă.

În același timp, primăria orașului Donețk a anunțat luni dimineață pe site-ul său că lupte se duc pe străzile orașului, mai exact în perimetrul șoseaua Kransnoarmeisk — str.Mareșalul Jukov — Stratonavtov — Artemovskaia, informează RIA Novosti.

Confruntări au fost semnalate în nord-estul orașului Donețk, nu departe de gara principală.

Primăria a cerut locuitorilor să nu iasă în stradă, anunțând totodată închiderea autogării Zapadnaia.

Potrivit administrației municipale, este foarte periculos să te apropii de zona gării, unde piața de alături a luat foc ca urmare a tirurilor de artilerie.

Operațiunea specială a „intrat într-o fază activă” luni în estul Ucrainei, a declarat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, dar care nu a dorit să precizeze dacă trupele guvernamentale au intrat sau nu în Donețk, bastion al insurgenților proruși înarmați, relatează Reuters.

„Faza activă a operațiunii speciale continuă. Noi nu suntem pe punctul de a anunța mișcări de trupe”, a afirmat un purtător de cuvânt al armatei, Vladislav Seleziov.

Un martor a declarat pentru Reuters că a văzut două tancuri controlate de rebeli îndreptându-se spre stația de cale ferată din Donețk, iar calea de acces în zona era blocată.

Estul Ucrainei este măcinat de mai mult de trei luni de un conflict armat între separatiști proruși și autoritățile de la Kiev, care acuză Moscova de susținerea rebelilor.

C.A.