3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:05
No menu items!

Tir cu rachetă ratat la manevrele NATO-Ucraina din Marea Neagră – VIDEO

spot_img

În partea de nord-vest a Mării Negre, au început luni manevre navale Sea Breeze 2014

racheta - nava

O rachetă ucraineană Osa-M a creat marți o situație neprevăzută în timpul manevrelor din Marea Neagră, la care participă o serie de țări membre NATO și Ucraina (Sea Breeze) a relatat miercuri Ria Novosti, citînd mass-media ucrainene și ruse.

O rachetă trasă de pe distrugătorul ucrainean Ternopol a căzut în apă, a ieșit la suprafață și s-a îndreptat spre o altă navă, pe care însă nu a atins-o.

Acest episod a fost filmat și postat pe Youtube de marinari ucraineni, aparent, pentru a demonstra că starea armatei ucrainene lasă mult de dorit, relatează postul de televiziune Kanal 5.

 http://www.youtube.com/watch?v=KV6DYGorhXQ

După cum se vede în înregistrare, racheta a căzut dintr-o dată în mare, iar apoi și-a schimbat brusc traiectoria cu 90 de grade și a zburat în direcția fregatei canadiene Toronto, fără însă să o atingă. Doar printr-o întâmplare fericită a fost evitat un incident cu distrugeri majore și posibile victime, scrie publicația electronică ucraineană Time-News.

În partea de nord-vest a Mării Negre, au început luni manevre navale Sea Breeze 2014, având ca obiectiv realizarea de antrenamente pentru stabilirea și menținerea securității navigației într-o zonă de criză.

C.A.