19.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022 - 11:49
No menu items!

Tinerii vor exersa plimbările în minivacanța de 1 Mai. Lucian Bode anunță: „Fără cluburi”

spot_img

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că nu vor fi deschise cluburile de pe litoral în minivacanţa de 1 Mai. Pentru Noaptea de Înviere: „Magazinele sunt închise, cluburile sunt închise, practic unde te-ai putea deplasa altundeva decât la Biserică?”, a spus, duminică, Lucian Bode.

Totuși, ministrul de Interne afirmă că în funcție de evoluția epidemiologică, Guvernul ar putea ridica gradual unele restricţii

„În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că în această perioadă această activitate este restricţionată şi avem, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea în noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona. Ne dorim ca pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a declarat Lucian Bode, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Toate stațiunile de pe litoral pot primi turiști în minivacanța de 1 Mai, dar gradul de ocupare nu are voie să depășească 70%.

Lucian Bode a mai declarat că este obligatoriu ca în timpul slujbelor religioase din Noaptea de Înviere să fie respectate regulile de protecţie sanitară, să existe distanţare şi să fie purtată masca.

„Deplasarea este permisă la slujba religioasă, în condiţiile în care magazinele sunt închise, cluburile sunt închise, practc unde te-ai putea deplasa în Noaptea de Înviere altundeva decât la Biserică?”, a declarat Lucian Bode.