13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 0:18
No menu items!

Tinerii antreprenori și femeile manager pot depune cereri online pentru finanțatea proiectelor

spot_img

oameni afaceri

Departamentul pentru IMM-uri, mediul de afaceri și turism va deschide luni, sesiunea de înscrieri online pentru ,,Programul pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri”, precum și pentru ,,Programul național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii”, potrivit site-ului instituției.

Aplicația pentru ”Programul pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri” se va deschide luni începând cu ora 10,00 până la epuizarea bugetului în valoare de 21 milioane lei, iar înscrierile online pentru ,,Programul național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii”  vor putea fi făcute tot de luni, ora 10,00 până pe data de 16 martie ora 20,00.

Conform Ghidului solicitantului, tinerii cu vârsta de până la 35 de ani vor beneficia prin intermediul programului pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de alocații financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro, echivalentul în lei, din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinanțare.

Bugetul programului național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii pentru anul 2014 este de 500.000 lei, din care se vor acorda alocații financiare nerambursabile (AFN).

Pentru anul 2014, prin implementarea Programului, se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minimum 12 beneficiari. Nu pot beneficia de AFN în cadrul acestui program operatorii economici care au primit, cumulat pe parcursul ultimilor 3 ani fiscali (2 ani fiscali precedenți și anul fiscal în curs), ajutoare de minimis (fie din surse publice naționale, fie din surse comunitare) în valoare totală de 200.000 euro, echivalentul în lei. Operatorii economici care vor depăși acest prag prin însumarea AFN acordate prin Program cu alte ajutoare de minimis primite în ultimii 3 ani fiscali pot beneficia de finanțare numai până la atingerea plafonului de 200.000 euro, echivalentul în lei.

C.A.