29.4 C
București
marți, 3 august 2021 - 2:07

Tineri care furau cupru, prinşi în flagrant şi opriţi cu focuri de armă de poliţiştii bucureșteni

spot_img

arestat

Poliţiştii Capitalei – Serviciul Investigaţii Criminale – Sector 5, au prins în flagrant, în noaptea de luni spre marți, şase tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 27 de ani, care ar fi sustras aproximativ 500 de kilograme de cupru din interiorul unei societăţi comerciale de profil.

Pentru prinderea tinerilor bănuiţi de comiterea faptei, unul dintre poliţiştii Capitalei a executat trei focuri de avertisment în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale, potrivit unui comunicat al Poliției.

În fapt, în perioada ianuarie – februarie, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale – Sector 5 au documentat activitatea infracţională a unui grup format din şase persoane, specializat în infracţiuni de furt din locuinţe, societăţi comerciale şi de auto.

Astfel, poliţiştii Capitalei, având date şi informaţii cu privire la faptul că persoanele bănuite urmează să comită o faptă de natură penală, au organizat o acţiune de prindere în flagrant a acestora.

În seara de 10 februarie, în jurul orei 18.00, judiciariştii bucureşteni i-au depistat pe cei şase tineri în timp ce se deplasau cu un autoturism pe străzile Capitalei dar şi prin judeţul Ilfov, fapt pentru care au procedat la urmărirea şi supravegherea acestora.

După o perioadă în care au verificat mai multe locaţii, poliţiştii Capitalei au observat cum persoanele bănuite, în jurul orei 04.00, ar fi oprit autoturismul cu care se deplasau, în imediata apropiere a unei societăţi comerciale, din acesta coborând cinci persoane, şoferul părăsind zona cu autoturismul în cauză.

Cei cinci tineri ar fi forţat poarta de acces a societăţii comerciale, de unde ar fi reuşit astfel să sustragă aproximativ 500 de kilograme de cupru pe care, după aproximativ 30 de minute le-ar fi încărcat în autoturismul cu care al şaselea tânăr ar fi revenit la locul faptei.

În acel moment, poliţiştii Capitalei au acţionat pentru prinderea tinerilor în flagrant, folosind totodată armamentul din dotare, executându-se trei focuri de avertisment în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

Persoanele bănuite de comiterea faptei au fost prinse şi conduse la sediul Secţiei 23 Poliţie pentru verificări şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

Prejudiciul produs, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Lucian Mera