2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 6:15
No menu items!

Tina Turner împlinește astăzi 74 de ani!

spot_img

 Tina+Turner

Tina Turner, pe numele ei adevărat Anna Mae Bullock, s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Brownsville (Tennessee), împlinind astăzi onorabila vârstă de 74 de ani.

 Consacrarea ei în cariera solo a venit în 1966, odată cu lansarea piesei „River Deep Mountain High“, compusă pentru ea de Phil Spector.

 După terminarea liceului, se căsătorește cu Ike Turner, un chitarist cu opt ani mai în vârstă decât ea. Devenit dependent droguri şi abuziv, Tina Turner îl părăște pe 2 iulie 1976 și renunță la orice sprijin din partea acestuia.

 În 1984, începe o carieră solo la New York și în acelaşi an, la vârsta de 45 de ani, Tina Turner câştigă patru premii Grammy pentru albumul de revenire „Private Dancer“ şi apare, alături de Mel Gibson, în filmul „Mad Max – Beyond Thunderdome“.

Tina Turner este o cântăreață și compozitoare pop-rock americană, câștigătoare a opt premii Grammy, actriță și scriitoare populară.

Tina Turner s-a retras din viaţa publică după un turneu susţinut între 2008 şi 2009. Cântăreaţa a învăţat limba germană şi s-a mutat în Elveţia pentru a locui cu partenerul său de viaţă Erwin Bach.

 

C.A.