20.2 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 10:56

Timoșenko ar fi avut legătură cu mafia

spot_img

Turcinov, considerat un apropiat al Iuliei Timoșenko, a șters informațiile despre activitățile lui Moghilevici din dosarele SBU

Iulia Timoșenko

Fostul premier ucrainean Iulia Timoșenko ar fi făcut afaceri cu șeful crimei organizate ucrainene Semion Moghilevici, potrivit site-ului Wikileaks specializat în publicarea de documente provenind din scurgeri de informații confidențiale, transmite RIA Novosti.

Un raport al ambasadorului american la Kiev trimis la Washington la 14 aprilie 2006, dezvăluie că Iulia Timoșenko, unul din liderii “revoluției portocalii” din 2004, ar fi avut legături cu mafia ucraineană în anii ’90, în perioada în care ea conducea puternicul grup “Sistemele Energetice Unite ale Ucrainei”.

Diplomatul face referire, de asemenea, la site-ul de informații Ukrainskaia Pravda, potrivit căruia Oleksandr Turcinov, fost șef al serviciilor secrete ucrainene (SBU) și până de curând președinte interimar al Ucrainei și considerat un apropiat al Iuliei Timoșenko, a șters informațiile despre activitățile lui Moghilevici din dosarele SBU.

“Într-un articol datat 16 martie, care citează o sursă din cadrul SBU, se arată că informațiile suprimate ar fi conținut probe de tranzacții dubioase între Moghilevici și Timoșenko”, scrie WikiLeaks.

Semion Moghilevici este considerat de agențiile de informații europene și americane drept “șeful șefilor” mafiilor rusești și el este văzut de FBI ca unul din cei mai periculoși mafioți ai lumii.

C.A.