2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:10
No menu items!

Timoşenko cere impunerea legii marţiale la Doneţk şi Lugansk

spot_img

„Trebuie să spunem onest că Rusia a lansat un război împotriva Ucrainei”

 iulia-timosenko

Liderul partidului Batkivşcina, fostul premier Iulia Timoşenko, a declarat că este necesară impunerea imediată a legii marţiale în estul Ucrainei din cauza agresiunii externe, relatează Interfax Ucraina, în pagina electronică de joi.

Trebuie să facem primii trei paşi. Primul este impunerea imediată a legii marţiale în regiunile Doneţk şi Lugansk. Aceasta ne va consolida puternic sistemul de apărare şi coordonarea acţiunilor noastre

Iulia Timoşenko,

Liderul partidului Batkivşcina

Timoşenko a mai declarat că este necesar ca preşedintele Petro Poroşenko să preia controlul asupra tuturor nivelurilor de management ale apărării ţării.

“Iar în al treilea rând este necesar să convocăm o întâlnire extraordinară a Verhovna Rada şi să aprobăm impunerea legii marţiale în regiunile Doneţk şi Lugansk“, a declarat ea.

Totodată, ea a afirmat că Parlamentul ucrainean ar trebui să ceară Guvernului şi oamenilor din lumea întreagă să ofere asistenţă militară eficientă Ucrainei.

“Nu mai putem să considerăm tot ce se întâmplă în estul Ucrainei un atac terorist al unor separatişti necunoscuţi. Trebuie să spunem onest că Rusia a lansat un război împotriva Ucrainei”, a precizat Timoşenko și a asigurat că echipa ei va “sta alături de preşedinte şi autorităţile ucrainene” în problema apărării.

C.A.

Articolul precedentRusia a invadat Ucraina
Articolul următorRussia has invaded Ukraine