37.2 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021 - 18:01

Timișoara va fi condusă de Dominic Fritz, germanul care l-a învins la voturi pe Nicolae Robu

spot_img

Dominic Fritz, candidatul USR la Primăria Timişoarei, a câştigat alegerile locale în faţa lui Nicolae Robu, cel care a deţinut funcţia de primar al Timişoarei timp de opt ani. Dominic Fritz s-a născut în Germania, iar la 16 ani a primit o bursă oferită de Parlamentul Germaniei prin care a plecat un an în SUA. 

Candidatul USR-PLUS la funcţia de primar al Timişoarei, Dominic Fritz, a fost declarat câștigător la alegerilor locale din 27 septembrie. Potrivit unor rezultate provizorii, Dominic Fritz ar fi primit peste 50% din voturile exprimate de timișoreni duminică.

Dominic Fritz s-a născut în Germania și spune, despre el, că s-a deprins cu politica în familie, fiind al treilea din opt copii ai familiei. Parinții săi sunt învățători și a crescut într-un sat aflat la sud de Pădurea Neagră. Este catolic și a învățat la un celebru colegiu iezuit din apropierea satului natal. La 16 ani, a primit o bursă oferită de Parlamentul Germaniei, el trăind un an în Statele Unite ale Americii.

La 19 ani, Dominic Fritz a venit pentru prima dată în România, la Timișoara, unde a făcut un an de voluntariat la o casă de copii. Vorbește germana, engleză, franceză și română.

El a studiat științe politice și administrative, ca bursier al Fundației Academice Naționale Germane, la Universitatea din Konstanz (Germania), la Sciences Po Paris (Franța) și la Universitatea din York (Anglia). Lucrarea sa de licență a fost despre politicile sociale din România, iar lucrarea de masterat s-a axat pe capacitatea administrației publice în țări ieșite din război.

Din 2016-2019, Dominic Fritz a fost șeful de cabinet al fostului Președinte Köhler, fiind responsabil pentru planificarea strategică a activităților fostului președinte, conducerea echipei sale, comunicare politică și colaborarea cu diverse instituții naționale și internaționale, potrivit prezentării existente pe site-ul dominicprimar.ro.