0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 4:22
No menu items!

TIMIȘOARA Educatoarea copilului mutilat de câini, trimisă în judecată pentru că nu l-a supravegheat pe micuț

spot_img

foto: apropo.ro
foto: apropo.ro

Educatoarea copilului mutilat de câini, anul trecut, pe terenul unei ferme din județul Timiș, după ce a plecat singur din grădiniță, a fost trimisă în judecată vineri de procurorii Parchetului Curții de Apel Timișoara, sub acuzația de vătămare corporală gravă din culpă.

Educatoarea Catița Violeta Simonescu este singurul inculpat în această cauză. Procurorii au apreciat că femeia este singura responsabilă, pentru că ea avea datoria să-l supravegheze pe copilul diagnosticat cu sindrom Down.

“Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că, în data de 20.01.2012, inculpata, în calitate de educatoare la o grădiniţă cu program normal dintr-o localitate din judeţul Timiş, nu şi-a îndeplinit obligaţia de supraveghere a părţii vătămate D.B.G., ceea ce a determinat părăsirea grădiniţei de către aceasta şi pătrunderea, fără drept, pe o proprietate privată protejată de câini, unde a fost atacat de aceştia. În urma atacului canin, partea vătămată a suferit multiple leziuni traumatice ce i-au pus în pericol viaţa. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei  Timişoara”, a anunțat vineri Parchetul General, într-un comunicat de presă.

Micuțul Bogdan Doboșan a fost atacat de o haită de câini fără stăpân, pe un teren viran al unei ferme de la marginea localității Checea (județul Timiș). “Am fost anunţat că băiatul a plecat de la gradiniţă şi, într-o oră şi jumătate, a fost găsit la o fermă de animale, muşcat de câini. Nu se ştie încă nimic în plus, se face ancheta”, declara la acea dată tatăl copilului.

După incident, copilul a ajuns la spital în stare gravă. A fost supus mai multor intervenții chirugicale, în urma cărora medicii au reușit să-i salveze viața. A rămas însă desfigurat: nu mai are organe genitale, de pe piept îi lipsesc mușchi, iar fața îi este plină de semne.

Cazul lui Bogdan seamănă izbitor cu cel al lui Ionuț Anghel – copilul de patru ani omorât de câini fără stăpân pe terenul unei firme, în apropierea Parcului Tei din Sectorul 2 al Capitalei.

Raluca Dan