23.7 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021 - 8:15

Timișoara: Clinica de chirurgie cardiacă, închisă din lipsă de fonduri. Urgențele, preluate de alte secții

spot_img

Timișoara: Clinica de chirurgie cardiacă, închisă
foto: renasterea.ro

Cazurile de urgenţă ale Clinicii de Chirurgie Cardiacă din Timişoara, unde nu se mai fac operaţiideoarece nu mai sunt bani pentru medicamente şi materiale sanitare, vor fi preluate de alte secţii ale Institutului de Boli Cardiovasculare.

Managerul general al Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara, Ranko Szuhanek, a anunțat luni că toate cazurile de urgenţă de la Clinica de Chirurgie Cardiacă vor fi preluate de alte secţii ale institutului. “Clinica de Chirurgie Cardiacă a fost finanţată pe primele trei luni pentru 44 de pacienţi pe lună şi a externat dublu, a lucrat la foc continuu. Nu am vorbit cu domnul Gaşpar (Marian Gaşpar, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă – n.r.) despre oprirea activităţii, iar o acţiune de genul ăsta se face de către managerul şi reprezentantul legal al instituţiei. Având în vedere că până acum s-a lucrat intens şi până la ora asta nu avem fondurile stabilite, urgenţele le putem satisface în alte secţii. În momentul acesta, nu se fac operaţii în clinică, însă nu lăsăm pacienţii să moară, îi tratăm în alte secţii”, a declarat Szuhanek.

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă a Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara, Marian Gaşpar, a anunţat, luni dimineaţă, printr-un comunicat de presă, că din 26 martie clinica şi-a întrerupt activitatea chirurgicală din cauza lipsei de medicamente şi materiale sanitare.

Raluca Dan