0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 4:08
No menu items!

Timişoara: Directorul şi asistenta-şefă de la spitalul privat Athena, reţinuţi pentru fals şi înşelăciune

spot_img

Medici de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", reținuți pentru luare de mită
foto: rnews.ro

Directorul spitalului privat Athena din Timişoara, Dan Szabo, şi asistenta-şefă, Claudia Dota, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după ce miercuri seara au fost audiaţi la Parchetul Judecătoriei Timişoara, fiind cercetaţi pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorul-şef al Parchetului Judecătoriei Timişoara, Ionela Bălan, a declarat, joi, că directorul Spitalului Athena din Timişoara, Dan Szabo, şi asistenta-şefă, Claudia Dota, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind cercetaţi pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.”Ancheta este în curs de desfăşurare, dar vă pot spune că directorul Spitalului Athena şi asistenta-şefă au fost reţinuţi pentru 24 de ore”, a afirmat Ionela Bălan, citată de Mediafax.

Procurori ai Parchetului Judecătoriei Timişoara şi poliţişti au făcut o percheziţie, miercuri, la Spitalul Athena din Timişoara, existând suspiciuni că spitalul ar fi făcut internări fictive şi ar fi trecut în evidenţe tratamente medicale care nu au fost făcute, încasând apoi bani de la CJAS.

Ulterior, trei persoane – directorul Spitalului Athena, Dan Szabo, asistenta-şefă şi contabilul – au fost duse la audieri, în urma percheziţiilor.

“Au fost ridicate foarte multe documente la finalul percheziţiilor, iar directorul şi două angajate ale Spitalului Athena urmează să fie audiaţi. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara fac cercetări faţă de cei trei angajaţi ai Spitalului Athena din Timişoara sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, existând suspiciuni că aceştia au indus în eroare reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Timiş, prezentând spre decontare servicii medicale fictive. În acest scop au fost întocmite fişe de observaţii clinice pe numele unor pacienţi fictivi, în care se menţionează prestarea de servicii medicale nereale”, declara procurorul Ionela Bălan.

Potrivit Poliţiei Timiş, prejudiciul adus statului a fost estimat la 150.000 de lei.

Inaugurat în anul 2010, în urma unor investiţii de peste 12 milioane de euro, Athena Hospital este unul dintre cele mai mari centre medicale private din ţară. În cadrul spitalului funcţionează şi o Clinică de Obstetrică-Ginecologie.

Andrei Tudor