10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 6:27

Tiberiu Nițu nu mai vrea să fie procuror general

spot_img

Tiberiu Nițu a făcut cerere la CSM pentru un post de execuție la Parchetul Curții de Apel Ploiești, acolo unde lucrează și soția lui, pentru momentul la care îi va înceta mandatul, în mai 2016.

Numit în urmă cu 2 ani și jumătate, Tiberiu Nițu nu a mai așteptat să fie evaluat profesional, în luna martie 2016, ci a făcut un “autodenunț” susținând, prin cererea depusă, că nu mai merită un mandat. De procuror general.

În timp ce noul Guvern este învestit, procurorul general roagă CSM să-i ia funcția. Deși mai are 6 luni până la expirarea mandatului, Nițu a făcut cerere de mutare pe o funcție de execuție. Direcția Resurse Umane a dat decizie de  aprobare a întoarcerii lui Tiberiu Nițu la Parchetul Curții de Apel Ploiești, la finalizarea mandatului de procuror general. Mandatul său a început în mai 2013, odată cu cel al procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru 3 ani.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a domnului procuror TIBERIU MIHAIL NIŢU, după încetarea mandatului în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.