9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:41
No menu items!

Tiberiu Nițu nu vede infracțiunea în cazul Turcescu

spot_img

Procurorul general a susținut că declaraţiile lui Robert Turcescu, care a arătat că a fost ofiţer acoperit, “nu sunt de natură să constituie infracţiuni”

Robert Turcescu_SZ

Parchetul General nu s-a sesizat din oficiu în cazul lui Robert Turcescu, deoarece declaraţiile acestuia, în care a arătat că a fost ofiţer acoperit, “nu sunt de natură să constituie infracţiuni”, a declarat, joi, la CSM, procurorul general al României, Tiberiu Niţu.

În ceea ce priveşte decizia privind declaraţiile jurnalistului (Robert Turcescu – n.r.), nu ne-am sesizat din oficiu, întrucât am apreciat că acele împrejurări nu sunt de natură să constituie infracţiuni.

Tiberiu Nițu
procuror general al României

Întrebat dacă în cazul sesizării parlamentarilor Ilie Năstase şi Mădălin Voicu, pe acelaşi subiect privind declaţiile lui Robert Turcescu, a fost luată vreo decizie, procurorul general a spus că în acest caz nu a fost făcută o plângere, ci i s-a cerut să analizeze situaţia şi să apere siguranţa naţională.

O decizie faţă de sesizarea domnilor nu e de luat. Domnii m-au sesizat şi m-au rugat să am grijă să veghez ca siguranţa naţională să fie apărată şi să analizez situaţia creată. Nu au făcut o plângere şi nu mi-au cerut nimic. Pur şi simplu, în calitate de parlamentari, mi-au solicitat să verific şi să apăr siguranţa naţională.

Tiberiu Nițu
procuror general al României

R.D.