16.3 C
București
duminică, 13 iunie 2021 - 9:32

The Economist, scrisoare deschisă românilor și bulgarilor: „În numele țării gazdă a publicației The Economist, vă invităm să veniți și să lucrați aici!”

spot_img

 imigranti-uk

Săptămânalul britanic The Economist publică în ediția printată din 21 decembrie, o scrisoare deschisă intitulată „Sunteți bineveniți!”, adresată cetățenilor români și bulgari, pe care îi invită să vină în Marea Britanie pentru a munci de la 1 ianuarie 2014, când Londra va ridica restricțiile temporare impuse românilor și bulgarilor pe piața forței de muncă britanice.

Ziarele din Marea Britanie sunt pline de povești despre sărăcia, criminalitatea și setea voastră de bunăstare. Politicienii britanici se plasează contra normelor europene privind libera circulație care vă permit să veniți aici și fac eforturi pentru a vă face mai dificil accesul la ajutoare. Populația britanică este mai ostilă decât germanii sau francezii: aproape jumătate dintre britanici cred că guvernul lor trebuie să vă interzică (accesul) în țară chiar dacă acest lucru este contrar legii. Ați putea avea, prin urmare, impresia că nu sunteți bineveniți. Dar sunteți. În numele țării gazdă a publicației The Economist, vă invităm să veniți și să lucrați aici! Începând de la 1 ianuarie, puteți merge oriunde în Uniunea Europeană. Sperăm că mulți dintre voi vor alege Marea Britanie. Deși liderii noștri par să fi uitat, Marea Britanie a pledat pentru aderarea țării voastre la UE, știind că într-o zi veți bate la ușa noastră

The Economist,

Scrisoarea deschisă adresată cetățenilor români și bulgari

Lucrătorii români şi bulgari vor putea munci liber în Marea Birtanie începânnd cu 1 ianuarie 2014.

C.A.