23.6 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 19:39

Thailanda: Premierul Yingluck Shinawatra a anunțat dizolvarea Parlamentului

spot_img

 yingluck-shinawatra

Premierul Thailandei, Yingluck Shinawatra, a anunțat luni dizolvarea Parlamentului şi convocarea de alegeri “cât mai repede”, în timp ce mii de manifestanți au invadat străzile capitalei Bangkok pentru a-i cere demisia, transmite AFP.

„Pe baza consultărilor cu diversele părți, am supus dizolvarea Parlamentului” aprobării regelui, a precizat premierul, la o zi după demisia în masă a deputaților Partidului Democrat (din opoziție).

Yingluck Shinawatra a cerut, totodată, organizarea alegerilor legislative „cât mai curând”.

„Voi consulta Comisia electorală pentru a fixa data alegerilor cât mai curând”, a afirmat ea.

Totodată, liderul manifestanților din Thailanda, Suthep Thaugsuban și-a îndemnat susținătorii „să își continue lupta”, în ciuda anunțului prim-ministrului de a dizolva Parlamentul.

„Lupta va continua. Scopul nostru este de a face să cadă regimul Thaksin”, a reacţionat liderul manifestanţilor, referindu-se la Thaksin Shinawatra, fratele premierului, acuzat de opoziție că să află la conducerea executivului, deși trăiește în exil.

“Susţinătorii mei vor mai mult decât dizolvarea” Parlamentului, a continuat acesta, aflat în poziţie de forţă după ce 100.000 de manifestanţi au invadat străzile din Bangkok, conform unui oficial din cadrul poliţiei.

C.A.