0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 10:41
No menu items!

Thailanda își redeschide granițele pentru România. Turiștii vaccinați cu schema completă, nu vor mai sta în carantină

spot_img

Thailanda a adăugat 17 noi țări pe lista statelor ale căror cetățeni complet vaccinați pot vizita statul asiatic fără a mai fi nevoiți să stea în carantină, iar România se află pe această listă, scrie Bangkok Post. Autoritățile speră la o revigorare a turismului, care se apropie de vârful sezonului la începutul anului viitor.

România a intrat, alături alte 16 state, pe lista țărilor ale căror cetățeni complet vaccinați pot călători în Thailanda fără a fi nevoiți să stea în carantină.

Potrivit unui anunț făcut luni de secretarul pentru afaceri externe Thani Thongphakdi, cele 17 țări adăugate pe listă sunt: India, Taiwan, Laos, Myanmar, Filipine, Croația, Indonezia, Kuweit, Maldive, Mongolia, Nepal, Oman, România, Slovacia, Sri Lanka, Vietnam și Luxemburg.

În total, Thailanda primește fără carantină călători complet vaccinați din 63 de țări – primele state pentru care și-a deschis granițele au fost anunțate pe 21 octombrie.

Și cetățenii complet vaccinați din alte țări vor avea voie să călătorească în Thailanda, însă numai prin prin programe turistice strict supravegheate și numai după ce vor sta o săptămână în carantină înainte de a se putea deplasa în interiorul țării.
 

Turiștii care nu sunt vaccinați sau nu au schema completă trebuie să stea în carantină la hotel timp de zece zile.