4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 3:58
No menu items!

Teza privind asasinarea prinţesei Diana, respinsă de poliţia britanică

spot_img

printesa Diana

Poliţia britanică a respins luni seara teza apărută în această vară cu privire la asasinarea prinţesei Diana de către trupele de elită SAS, afirmând că “nu există dovezi credibile” pentru a susţine această teorie, informează marți AFP.

Poliţia a afirmat, într-un comunicat, că “a întreprins o anchetă pentru a verifica pertinenţa şi credibilitatea” informaţiilor primite în august 2013 privind moartea Dianei şi a lui Dodi Al-Fayed, adăugând că “ancheta este acum încheiată”, iar o declaraţie oficială va fi făcută marţi.

La mijlocul lui august, poliţia britanică a anunţat că va “examina informaţii recent comunicate” cu privire la aceste decese, fără a dezvălui detalii despre natura lor.

Mai multe publicații britanice au anunțat că, potrivit uneia dintre aceste informații, SAS (Special Air Services), trupe de elită ale armatei britanice, ar fi fost „responsabile de moartea prințesei Diana”.

Însă, potrivit comunicatului poliţiei publicat luni seara, “concluzia finală (a anchetei) este că, deşi au fost făcute declaraţii privind implicarea SAS în aceste decese, nu există nicio dovadă credibilă pentru a susţine ideea că aceste afirmaţii sunt întemeiate”.

„În consecință, Serviciul Poliției Metropolitane (MPS) este convins că nu există niciun motiv întemeiat pentru a se deschide o anchetă”, se precizează în comunicatul poliției.

C.A.