34.6 C
București
joi, 5 august 2021 - 16:20

Testele PCR, desființate de Curtea de Apel Lisabona

spot_img

Testul PCR „nu poate determina, fără îndoială rezonabilă, că un astfel de rezultat pozitiv corespunde, de fapt, cu infectarea unei persoane de virusul SARS-CoV-2”, a statuat Curtea de Apel de la Lisabona, după cum relatează The Portugal News.

Curtea de Apel de la Lisabona a considerat, de asemenea, că perioada de carantină impusă de Direcția Generală Sănătate în timpul stării de alertă este ilegală. Hotărârea afirmă că corpul judecătorilor a decis că o astfel de situație poate fi luată doar în stare de urgență (în vigoare în prezent).

Decizia, luată la 11 noiembrie, care are ca obiect o contestație din partea Administrației Regionale de Sănătate din Azore, ca urmare a unei cereri de habeas corpus – eliberare imediată – a patru cetățeni germani care fuseseră forțați de autoritatea sanitară să respecte izolarea timp de 14 zile în camera de hotel.

Potrivit sentinței: „Nu există dovezi că acest diagnostic a fost efectiv efectuat de un profesionist calificat în condițiile legii și care a acționat în conformitate cu bunele practici medicale”. Aceste acte sunt rezervate exclusiv competenței unui medic.

„Singurul element care apare în faptele dovedite este efectuarea testelor RT-PCR, dintre care unul a prezentat un rezultat pozitiv în raport cu unul dintre solicitanți”, se arată în document.

În plus, „Orice persoană sau entitate care dă un ordin care duce la privarea fizică, ambulatorie, a libertății altora (oricare ar fi nomenclatura pe care acest ordin o presupune: închidere, izolare, carantină, protecție profilactică, supraveghere a sănătății etc.), care nu nu se încadrează în calificările legale, și anume care nu sunt prevăzute la articolul 27 din CRP, veți efectua o detenție ilegală, deoarece este dispusă de o entitate incompetentă și motivată de un fapt pentru care legea nu o permite ”, se poate citit. Constatând că, la data faptelor, eram în stare de alertă, starea de urgență permite mai multe excepții de la drepturile de libertate