21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 23:43
No menu items!

Teste de salivă distribuite în școli, vândute pe internet

spot_img

Elevii sunt, în sfârşit, testaţi. Procedura nu este însă obligatorie, iar cele mai multe şcoli și grădinițe au pasat responsabilitatea părinților, care au primit testele acasă.  Iar, pe internet au apărut deja anunțuri de vânzare a kiturilor cu testele cu salivă.

Majoritatea școlilor au optat ca testarea să fie făcută acasă, de părinți, de două ori pe săptămână.

Comunicarea rezultatelor, nu este o decizie unitară, fiecare școala decide cum să facă. Astfel, unele școli vor să afle rezultatul doar dacă este pozitiv, altele au cerut toate rezultatele, iar altele au solicitat părinților să treacă și data pe testul respectiv, pentru a se asigura că rezultatul nu va fi trimis de două ori.

Pentru că testarea nu e obligatorie, unii părinți au ales însă să nu o facă. Pe internet, au început să fie deja comercializate aceste kituri cu teste pe baza de salivă.

„2 teste covid antigen luate de la scoala noi noute va descurcati voi cu ele ieftine”, este descrierea unuia dintre anunțurile plasate pe OLX. Prețul ofertei este de 75 de euro, potrivit Antena 3.

Într-un alt anunț, două teste sunt vândute cu 50 de lei, doar în București.

„2 teste salivă Covid, sigilate, sterile, ambalate și gata de utilizat pentru toți cei care au dubii în privința virusului”, este descrierea unei alte oferte.

                                                                                                                  Adina Silav