18.2 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 20:11

Teste COVID false, vândute cu 300 de lei pentru vacanțe. Un bărbat a fost reținut

spot_img

Un bărbat din Vâlcea a fost reținut de polițiști după ce a vândut, pentru 300 de lei, teste COVID-19 false, care erau folosite pentru călătoriile în afara țării.

Poliţiştii din Bucureşti au făcut două percheziţii în județul Vâlcea, într-un dosar de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și uz de fals, anunță, joi, Poliția Capitalei.

Din date a reieșit că, în perioada februarie 2021 – prezent, un bărbat de 51 de ani ar vinde celor interesați, în special celor care doresc să călătorească în afara țării, pentru 300 de lei, buletine de analize medicale falsificate cu rezultatul negativ la virusul SARS-COV-2.

Suspectul principal și un alt bărbat de 44 de ani au fost audiați.

“În urma probatoriului administrat a rezultat că bărbatul de 51 de ani ar fi comercializat mai multor persoane buletine medicale emise în fals, în numele unei societăți. De asemenea, s-a stabilit că documentele ar fi fost întocmite și transmise acestuia de către un bărbat de 44 de ani”, precizează Poliția Capitalei.

Totodată, de la o agenție de turism dintr-un județ au fost ridicate mai multe bunuri despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea faptelor.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu bărbatul de 51 de ani în stare de reținere.