8.3 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 2:28

Testarea rapidă se va putea face în farmacii. Vlad Voiculescu promite prețuri mici pentru beneficiari

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a spus, în briefingul de presă de la Palatul Victoria de joi, 25 martie, că a fost aprobată instituirea cadrului legal pentru testarea rapidă antigen în farmacii. În acest sens, vineri, vor avea loc discuții la Ministerul Sănătății pentru definitivarea procedurilor.

„Am aprobat instituirea cadrului legal pentru testarea în farmacii. Chiar mâine avem discuții la Ministerul Sănătății cu reprezentanții farmaciilor, pentru ca testarea rapidă antigen să se facă în farmacii”, a declarat Vlad Voiculescu în briefingul de presă de după ședința de Guvern

„E un pas important care merge spre testare în masă, testarea oricui are această nevoie, dorinţă. Ea se va putea face la un preţ scăzut, negocierile sunt în curs. Avem de astăzi, după ce ordonanţa de urgenţă va apărea în Monitorul Oficial, şi baza legală pentru acest lucru”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru, în prezent președintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților a propus recent testarea anti Covid-19 în farmacii precum și ca acestea să devină centre de vaccinare.