23.5 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 2:31

Tesla lansează bateriile care pot alimenta o casă

spot_img

tesla

Tesla, producătorul american de autoturisme electrice, a lansat un model de baterie care poate să alimenteze gospodării și spații comerciale.

Directorul general Elon Musk a anunțat că bateriile sunt capabile să înmagazineze energia solară și să funcționeze ca rezervă de sistem pentru consumatori, în timpul penelor de curent.

Dispozitivul le va permite consumatorilor și să se deconecteze de la rețeaua de energie sau să aducă energie în zonele izolate.

Tesla încearcă să-și diversifice portofoliul de produse în afara industriei auto. Bateria va fi disponibilă în SUA din vară.

În evenimentul de lansare de la Los Angeles, Musk a spus că produsul ar putea ajuta la ”schimbarea întregii infrastructuri de energie din lume”. ”Tesla Energy este un pas decisiv pentru a introduce producția de curent cu emisii zero”, a anunțat compania.

Bateria de tip litiu-ion, denumită Powerwall, va fi vândută către firmele distribuitoare în două variante: de 7kWh (3,000$) și de 10kWh (3,500$). Un kWh este consumat de regulă pentru alimentarea unui laptop pe care se lucrează timp de două zile, sau pentru un ciclu complet al unei mașini de spălat.

Potrivit BBC, riscurile pentru un astfel de business sunt: concurența, în special General Electric și LG, investiția inițială mare și experiența comercială neconcludentă a autoturismelor Tesla.

O analiză a Deutsche Bank arată că vânzarea acestui produs va aduce venituri nete de 4,5 miliarde de dolari.