Teroristul irakian Al Dulaimi vrea să fie liber după Noul Cod Penal

 

 

mohamad-al-dulaimi-arestat

Practic, odată cu intrarea în vigoare a acestor coduri, la Ministerul Justiției s-a format o comisie care analizează cazurile deținuților cu pedepse mari, date pe vechiul Cod Penal, pentru a le recalcula în raport cu noile prevederi, care prevăd pedepse mai mici. Comisia constituită în cazul irakianului a constatat că acestuia i-ar reveni o pedeapsă mai mică, deoarece i se aplică legea mai favorabilă. Tribunalul Ilfov a respins însă această modificare, iar Al Dulaimi a făcut recurs, decizia de azi a Curții de Apel București fiind definitivă.

Mohamad Al Dulaimi este condamnat definitiv, din februarie 2013, la 3 ani și jumătate de închisoare și arestat într-o altă cauză. El a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru că ar fi favorizat mai mulți membri ai organizației Al Qaida, iar acuzațiile țin de legea privind prevenirea și combaterea terorismului. Anchetatorii îl au pe Dulaimi în vizor încă din anii 2003-2004, când a fost arestat și expulzat pentru trafic de migranți, el fiind acuzat că era capul unei rețele care ar fi adus în România mii de cetățeni irakieni cu acte false.

Irakianul a mai fost pus liber de magistrații Curții de Apel București, așa că mai mulți judecători au intrat și ei în vizorul anchetatorilor. Audiat la DNA, Al Dulaimi a recunoscut că ar fi dat câteva zeci de mii de euro fratelui lui Fane Spoitoru, pentru a fi pus în libertate.  Cei doi judecători suspectați au fost însă scoși de sub urmărire penală din lipsă de probe. La scurt timp, irakianul a denunțat, tot la DNA, doi polițiști de la Crimă Organizată, care i-ar fi cerut 30.000 euro pentru a-i mușamaliza un alt dosar penal. Polițiștii au fost prinși în flagrant și condamnați la câte 4 ani de închisoare.

NICIUN COMENTARIU