20.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 19:06

Teroristul care a omorât 12 oameni la Berlin, în continuare în libertate

spot_img

Individul care a semănat teroare la Târgul de Crăciun din inima Berlinului după ce a intrat cu un camion imens direct în mulțime este probabil in libertate, a declarat ministrul german de interne.

Potrivit acestuia, bărbatul este înarmat și poate să facă rău în continuare, prin urmare poliția îl caută cu forțe importante.

Pakistanezul bănuit inițial că a condus camionul morții a fost eliberat, pentru că, spun anchetatorii, nu există dovezi care să-l incrimineze.

Criminaliștii nu au găsit pe corpul sau pe hainele imigrantului pakistanez urme de sânge ori ADN de la șoferul camionului, polonezul care a fost găsit mort în cabină. Lukasz Urban a fost ucis de aproape, probabil cu un pistol. Era deja mort pe scaunul pasagerului când teroristul s-a napustit cu vehiculul furat peste oamenii care veniseră la târg.

“Fii puternic, Berlin!” este mesajul transmis de poliția germană, pe Twitter. Când s-a lăsat întunericul, poarta Brandemburg a fost luminată alternativ în culorile drapelului german, dar și în culorile steagului Berlinului – dungi albe și roșii, cu un urs la mijloc.

Sute de oameni s-au adunat la biserica de lângă piața în care s-a produs atacul pentru a lua parte la o ceremonie comemorativa. Printre cei prezenți s-a numărat și cancelarul german Angela Merkel. Atât Merkel, cât și alți responsabili germani și numeroși oameni simpli s-au recules la altarul improvizat, cu candele, flori și mesaje, care a apărut la locul carnagiului.

Nu mai puțin de 12 oameni au murit în atacul de la Berlin revendicat de Stat Islamic și câteva zeci de persoane au fost rănite, 18 dintre ele fiind în stare gravă.

R.D.