luni, 26 octombrie 2020 - 20:14

„Teroriști domestici” – Reacția lui Donald Trump la înființarea „Zonei autonome Capitol Hill”

Reacție incredibilă a prefectului de Sibiu, față de medicii care au transformat Urgența, în Terapie Intensivă, din lipsă de paturi: Faceți de minune județul!

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, s-a arătat deranjat de apelul făcut de medicul Voichiţia Halmaghi de la Unitatea de Primiri Urgenţe a SCJU, unde...

Spitalul Județean Miercurea Ciuc, blocat pentru o săptămână

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc sistează, pentru o săptămână, intervenţiile chirurgicale pentru pacienţii cronici, suspendă concediile de odihnă ale personalului şi...

Iadul în imagini pentru o familie de fermieri din județul Constanța

30 de tone de mere își caută urgent cumpărători, după ce o puternică furtună însoțită de grindină a făcut ravagii în livada unei familii...

Cu psihologi în spitale! Un studiu britanic arată cât de rău le-a făcut cadrelor medicale postura de eroi ai pandemiei

Un studiu cu privire la personalul din sănătate din Marea Britanie, din perioada mai-iulie 2020, arată că, după primul val, 47% dintre cadrele medicale...

După câteva zile de confruntări cu protestatarii, autoritățile din Seattle s-au retras luni, înlăturând baricadele și abandonând clădirea. De atunci, protestatarii s-au mutat, proclamând zona „Zona autonomă a Capitol Hill”, unde poliția este interzisă, mâncarea este gratuită și documentarele sunt examinate noaptea, scrie, în ediția de joi Washington Post.

Pentru unii protestatari, este un prim pas către apelurile lor de a desființa poliția și de a pune capăt nedreptății rasiale.

O listă de cereri din partea ocupanților zonei autonome includea abolirea departamentului de poliție al orașului, interzicerea folosirii forței armate, scoaterea ofițerilor din școli, deființarea închisorilor și centrelor pentru minori și despăgubirea victimelor brutalității poliției.

În loc de „protestatari”, președintele Trump a sugerat un alt termen pentru manifestanți miercuri târziu: „Teroriștii domestici”. Trump l-a certat pe primarul din Seattle, Jenny Durkan, și guvernatorul Washingtonului, Jay Inslee, pe Twitter, amenințând  cu reacție federală, dacă liderii locali nu „iau înapoi” orașul.

„Guvernatorul de stânga radicală @JayInslee și primarul orașului Seattle sunt jigniți și au jucat la un nivel pe care marea noastră Țară nu l-a mai văzut niciodată”, a replicat Trump. „Ia-ți orașul ACUM. Dacă nu o faci, o voi face. Acesta nu este un joc. Acești anarhiști urâți trebuie să fie ascunși IMEDIAT. MIȘCĂ-TE REPEDE!”

Atât Durkan, cât și Inslee au replicat repede lui Trump.

Un om care este complet incapabil să guverneze ar trebui să rămână în afara activității statului Washington. Tweeting-ul „Stoop”, a scris Inslee pe Twitter, batjocorindu-l pe Trump pentru o greșeală de scriere.

Inslee a spus mai târziu că, deși zona nu a fost autorizată și că țara încă se confruntă cu o pandemie, dar că speră la o soluționare pașnică.

„Ceea ce nu vom permite sunt amenințările de violență militară de la Casa Albă”, a scris el. “Armata americană servește pentru protejarea americanilor, nu pentru fragilitatea unui președinte nesigur.”

Durkan a scris: „Lasați-ne pe toți în siguranță. Întoarceți-vă la buncăr ”, referindu-se la momentul în care Trump a fost dus în grabă într-o cameră sigură din Casa Albă luna trecută, în timpul protestelor.

Tweet-urile lui Trump reiau amenințările sale de a folosi forța militară pentru a calma tulburările, în timp ce mii de oameni au ieșit în stradă la nivel național după moartea lui Floyd pentru a sancționa brutalitatea poliției. Aceste amenințări au dus la o reacție fără precedent împotriva președintelui din partea foștilor ofițeri militari de rang înalt.

Deși tweet-urile lui Trump nu au denumit în mod specific Zona autonomă a Capitol Hill, poreclită CHAZ, comentariile sale au apărut în direcția mișcării – un subiect major miercuri și joi pe mass-media conservatoare și pe fluxurile de socializare ale politicienilor republicani.

Emisiunea Fox News de la Tucker Carlson, miercuri seara, a inclus un raport alarmant asupra CHAZ (Zona Autonoma Capitol Hill), care descrie „preluarea completă a unei zone cu șapte blocuri dintr-un cartier din Seattle” și susține că protestatarii înarmați patrulează zona.

La scurt timp după ce s-au mutat marți, protestatarii au agățat un banner pe clădirea poliției care proclama: „ACEST SPAȚIU ESTE ACUM PROPRIETATEA OAMENILOR DIN SEATTLE”, a raportat Seattle Times. Ulterior, protestatarii au ecranizat documentarul „A 13”, despre Ava DuVernay, care evidențiază inegalitățile rasiale în sistemul de justiție. Cel puțin un bărbat cu o armă lungă a fost văzut în zonă, a raportat Times, în ciuda interdicției de arme pe Capitol Hill, dar scena a fost pașnică de când poliția a părăsit zona.

În interiorul zonei, protestatarii au organizat „primării” lungi pentru a discuta despre planurile lor și a scos o strategie. Vorbitorii au mers miercuri pe o scenă cu difuzoare, împărtășindu-și viziunile pentru schimbare cu o mulțime atentă așezată într-un semicerc larg.

„Din ceea ce am adunat, încercăm să ne readucem comunitatea, astfel încât să putem trăi fără o forță masivă de poliție care să patruleze pe străzi”, a declarat pentru Times un protestatar, Michael Taylor.

Poziția lui Trump a fost clară, în timp ce el a arătat mișcarea ca o dezvoltare periculoasă ajutată de adversarii săi politici. “Teroristii autohtoni au preluat Seattle, condusi de democratii de stanga radicali, bineinteles“, a spus el.

Mai târziu miercuri în interiorul CHAZ, protestatarii au pus corturi și s-au pregătit pentru o altă noapte pe străzi. Un grup de funk / hip-hop numit Marshall Law Band a susținut un concert, a relatat Times, apoi protestatarii s-au adunat pentru un alt documentar: explorarea din 1990 a culturii subterane LGBTQ „Paris Is Burning”.

Guvernul vrea să declare stare de calamitate. Zone din România, într-o situație extremă

Guvernul Ludovic Orban intenționează să adopte o ordonanță de urgență pentru declararea stării de calamitate pentru fenomenul de secetă pedologică în agricultură. Din rapoarte...

Operațiunea „Porumbelul”, la Parchetul General. Procurorii au pornit ofensiva și fac curățenie în propria ogradă

Procurorul general Gabriela Scutea a pornit o ofensivă dură împotriva porumbeilor care fac mizerie în jurul clădirii Parchetului General. În 16 octombrie, Gabriela Scutea a...

Tezele școlare ar putea fi susținute ca eseu care să fie transmis online în timp real profesorului

Tezele ar putea fi eliminate din cauza pandemiei. Oficialii din Ministerul Educației analizează posibilitatea ca susținerea unei teze să fie făcută online, chiar și...

Studiu: Jumătate din ”corporatiștii” din București au lucrat de acasă și după ridicarea stării de urgență

Jumătate dintre angajaţii care îşi desfăşoară în mod obişnuit activitatea în clădiri de birouri au continuat să lucreze preponderent de acasă şi după ridicarea...

Un vaccin creat în Europa are răspunsuri imune promițătoare

Un vaccin dezvoltat împotriva COVID-19 de un joint venture public-privat din Europa are rezultate promițătoare, potrivit cercetărilor preliminare. Vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford şi compania...